Kippenbouten met knoflook uit de oven

Kippenbouten met knoflook uit de oven

Kippenbouten met knoflook uit de oven

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 flinke kippenbouten
2 theelepels kipkruiden
30 gr boter
zout, peper
11/2 dl kippenbouillon
10 knoflookteentjes
2 eetlepels gesnipperde peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de bouten in met de kipkruiden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de bouten in ± 3 minuten
rondom lichtbruin.
Leg de bouten in een ovenschaal.
Roer de aanbaksels in de pan los met de bouillon en schenk de jus over de
bouten in de schaal.
Leg de ongepelde knoflookteentjes rondom de kippenbouten.
Laat de bouten in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar
worden.
Bestrooi het gerecht met de peterselie.
Aan tafel worden de knoflookteentjes uit hun velletjes geperst en op de
kip gesmeerd.
Lekker met pasta of aardappelpuree en een salade.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus